Werk in de 21ste eeuw: Arbeid, macht en welvaart in het digitale tijdperk

Deze Britse journalist van het weekblad The Economist betoogt dat door de digitalisering er massa’s banen zullen verdwijnen en niet alleen aan de onderkant, maar ook in het middensegment.

Werk in de 21ste eeuw: Arbeid, macht en welvaart in het digitale tijdperk Boek omslag Werk in de 21ste eeuw: Arbeid, macht en welvaart in het digitale tijdperk
Nederlandstalig
Ryan Avent
Macht, Revolutie, Welvaart, Arbeid
Nieuw Amsterdam
09-02-2017
Paperback
336
https://www.nieuwamsterdam.nl/boeken/werk-in-de-21e-eeuw-ryan-avent-9789046819036
9789046819036
22,99

Niemand van ons heeft de industriële revolutie meegemaakt, maar een dergelijke grote omwenteling staat ons in het huidige digitale tijdperk te wachten. We zullen te maken krijgen met een onstuitbare automatisering en robotisering, met een overvloed aan goedkope arbeid en een groeiende kloof tussen laag- en hooggekwalificeerden. Het is wel duidelijk dat werk een fundamenteel andere rol in ons leven zal gaan spelen. Welk werk blijft er over in het digitale tijdperk? Wie heeft de macht om de welvaart te verdelen of zich toe te eigenen? De industriële revolutie heeft ons geleerd dat we een periode van ontwrichtende politieke verandering en sociale strijd zullen moeten doormaken voordat er overeenstemming kan zijn over de verdeling van de welvaart. Voor dit grensverleggende boek bestudeerde Economist-publicist Ryan Avent de geschiedenis van de industriële revolutie en het werk van experts op het gebied van grote transformaties. Reizend van Shenzhen naar Göteborg en van Mumbai naar Silicon Valley onderzocht Avent de betekenis van werk in de 21e eeuw.